Aktuality

Nenechte si ujít Světový den záchrany života

11. 10. 2024

Nenechte si ujít osvětovou a preventivní akci při příležitosti Světového dne záchrany života, kterou ve středu 16. října pořádá Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje před hlavní bránou VÝSTAVIŠTĚ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH.

Od 9:00 do 13:00 se na Vás těší náš tým záchranářů. Mají pro vás připravené ukázky a výuku resuscitace včetně použití automatického externího defibrilátoru. Na vlastní oči zblízka uvidíte reálné záchranářské vybavení a sanitní vozidlo ZZS JčK. Navíc vás čeká i prohlídka speciálního vozidla pro řešení následků mimořádných událostí. 

Světový den záchrany života propaguje laickou resuscitaci pacientů se zástavou oběhu. Každý může zachránit život! Česká republika je díky zavedenému postupu telefonicky asistované resuscitace ve světové špičce v poskytování laické resuscitace. Dlouhodobě a systematicky se u nás daří takto resuscitovat až 80% obětí zástavy oběhu. Profesionální zdravotníci tak mohou navázat na jejich snahu kvalitní přednemocniční i nemocniční neodkladnou péčí. Díky tomu dostávají tito lidé šanci na přežití.

Poskytnutí pomoci je velmi jednoduché. Přijďte za námi si to vyzkoušet. Nebojte se zachránit život! Nikdy nevíte, kdy budete pomoc potřebovat sami.

SVĚTOVÝ DEN ZÁCHRANY ŽIVOTA

16. ŘÍJNA 2024

9:00 - 13:00 hodin

VÝSTAVIŠTĚ ČESKÉ BUDĚJOVICE před hlavní bránou, Husova třída 523

 

Využijte jedinečnou příležitost a nenechte si Světový den záchrany života v Českých Budějovicích ujít!